miercuri, 19 ianuarie 2011

Nu te gräbi sä te cäsätoresti!!!


                                     
                     Nu te gräbi sä te cäsätoresti!!!
              “Berzei oarbe ii face Dumnezeu cuib”

Aceastä zicalä exprimä ideea cä atunci cänd ne gäsim intr-o situatie grea, intr-o incurcätura,chiar si cea a cäsätoriei, pe care ni se pare cä nu o putem inlätura nici nu o putem rezolva… se intamplä ca, pe neasteptate, sä intervinä Dumnezeu la timpul potrivit, de multe ori chiar surprinzändu-ne intr-un mod pläcut....

          CE MULT IMI PLACE   CUVINTELE DULCI   ALE SFINTELOR SCRIPTURI,CUVINTE DE VIATÄ…!!!
                   Eclesiastul 3:1
“Toate îşi au vremea lor, şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui.”
                   Ecl.3:5
“îmbrăţişarea îşi are vremea ei, şi depărtarea de îmbrăţişări îşi are vremea ei;”
                 Eclesiastul 3:8
“iubitul îşi are vremea lui…”
               Eclesiastul 3:11
   Orice lucru El îl face frumos la vremea lui


Nici nu stiu ce as putea sä zic mai mult cänd
    Cuväntul Domnului e asa de clar
   Gändul care il am pentru fiecare tänär(ä)este acesta:
.
      NU TE GRÄBI SÄ TE CÄSÄTORESTI  numai ca sä fi (märitatä)insurat…cäci aceasta e cea mai mare gresalä si vei regreta toatä viata…

Se spune cä inainte de cäsätorie sä mänänci multi morcovi...adicä sä te uiti bine...sä asculti sfatul TATÄLUI CERESC care iti vrea binele si ai mare grijä la sfatul oamenilor...fie ei chiar pärintii täi...
… "Trebuie ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni!

….Dacä nu mänänci multi morcovi inainte de cäsätorie atunci vei mänca multä ceapä mai tärziu…adicä vei plänge….si cred cä nu-ti doresti aceasta…NU???
       Deci cea ce ai de fäcut acum dacä nu esti incä cäsätorit(ä)este un lucru foarte simplu:

      Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

Acum dar nu este nici o osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământești, ci după îndemnurile Duhului.Rom 8:1


     Ingrijindu-te de sufletul täu…si cäutänd cum sä fi
            un crestin autentic, 
träind zilnic dupä indemnurile Duhului Sfänt...Domnul Dumnezeu cu sigurantä iti va purta de grijä si mai ales DE VIITORUL TÄU CARE  E IN MÄINI SIGURE
Psalmii 130:6
Sufletul meu aşteaptă PE DOMNUL mai mult decât aşteaptă străjerii dimineaţa, da, mai mult decât aşteaptă străjerii dimineaţa.

Psalmii 130:5 
Eu nădăjduiesc în Domnul, sufletul meu nădăjduieşte;

                şi aştept FÄGÄDUITA  LUI”

8 comentarii:

Tabitah spunea...

Singuratatea este un pustiu,insa daca o primesti ca pe un dar,daca o accepti din mana lui Dumnezeu si I-o aduci lui inapoi ca jertfa cu multumire,ea poate deveni o carare spre sfintenie,spre glorie,spre Dumnzeu Insusi.

Tabitah spunea...

Iubesti pe cineva atunci cand ai ajuns sa vrei sa-i dai ceea ce ai mai bun si hotarasti sa i te dai pe tine insusi.Este important in viatat sa sti cui daruiesti dragostea.

andreea spunea...

asa este...Cand ai calauzirea Domnului nu poti sa dai gres :)....si ce bine e cand familia e un colt de rai si nu un strat cu ceapa :))
...Domnul sa binecuvanteze toti tinerii ce stau in asteptare... :)

Tabitah spunea...

Pentru un crestin “terenul neutru” e un mit si indiferenta o blasfemie. ..

In Psami 36: 4 citim despre cel rau: “In asternutul lui se gandeste la rautate, sta pe o cale care nu este buna, si nu uraste raul“.

O caracteristica esentiala o celui rau este ca nu uraste raul. Polarizand, o caracteristica fundamentala a credinciosului este ca il uraste.

Nu este deajuns sa nu faci ce este rau: trebuie sa faci binele. Nu este de-ajuns sa nu iubesti faradelegea: trebuie sa urasti pacatul.

Poti privi nelegiuirea fara sa tremuri?

Ai plans framantat de soarta ne-CUVANT-atorilor?

Te-a durut un alt suflet atat de mult incat sa nu stii unde sfarsesti tu si unde incepe el?

Daca nu...O, vai, daca nu orizontul tau spiritual e un fals grosolan. O sa te frangi intr-o zi a judecatii de el, si o sa ramai ingrozit privindu-ti in oglinda adevarata ta identitate. ..

Ai crezut.Ca esti. Crestin...

Dar tu niciodata n-ai murit la cruce.

Niciodata nu ai privit nelegiuirea cu tremur, n-ai plans, si nu te-a durut un inceput de iad al unui om oarecare.

SAU
:

Esti o flacara ce arde din amurg in amurg si se mistuie in agonia efortului de a pastra vie Lumina.
Esti un ochi ce plange si vede.
Esti o inima ce bate atat de mult pentru altii incat ai uitat si tu ai un puls.
Esti un suflet scaldat in Dumnezeu pana la diluarea personalitatii tale in Identitatea Lui.

Esti un crestin

Mi-a dat numele de copil al Său, M-a adus ca să umblu în Lumină. Voi lupta, aşadar, pînă mă va chema la Sine, Voi merge pe calea croită de El; Şi nu-mi pasă prin ce voi trece.... spunea...

Multumesc Tabitah pentru gändurile tale frumoase...FII BINECUVÄNTATÄ IMPREUNÄ CU TOTI CEI DRAGI AI TÄI!

A duce apa la moara - Porter l'eau a la mer - este echivalentul proverbului romanesc " a ducea apa la fantana" si exprima un efort inutil. Proverbul vine de la ispraviile lui Gribouille, tipul naivului, al prostulu, din povestirile populare...

Deci sä nu facem noi eforturi inutile...SÄ-L LÄSÄM PE DOMNUL,MAI ALES IN PROBLEMA CÄSÄTORIEI...

EL STIE CE AVEM NOI NEVOIE...

Anonim spunea...

Dragul meu,
Cum iti mai merge? Desigur, Mi-as dori mult sa putem vorbi doar noi amandoi, dar stiu ca pentru aceasta niciodata nu ai timp. Am hotarat deci sa-ti scriu o scrisoare, pentru a-ti spune cat de mult te iubesc.
Te-am vazut aseara, cand discutai cu prietenii tai. Am asteptat toata ziua; poate vei dori sa vorbesti si cu Mine. Ti-am daruit un apus de soare minunat la sfarsitul zilei si am asteptat. Insa niciodata nu ai gasit timp sa vorbim. Aceasta M-a durut, dar Eu totusi te iubesc, pentru ca sunt Prietenul tau.
Noaptea trecuta te-am privit cum dormeai si am dorit cu ardoare sa-ti ating fruntea, de aceea am revarsat lumina lunii pe fata ta. Si din nou am asteptat, dorind sa cobor la tine ca sa putem vorbi. A sosit dimineata si Eu am avut atatea daruri pentru tine, dar te-ai intors in patul tau, dorind sa-ti prelungesti macar pentru cateva clipe somnul dulce, si ai amanat intalnirea noastra.
Ca de obicei, dimineata ai putin timp. Te-ai spalat, ti-ai periat dintii cu grija, te-ai imbracat ordonat si te-ai grabit la lucru.
Cand ai privit ultima data in oglinda, ai observat din mers Biblia pe masa si atunci inima Mea a tresaltat la gandul ca vei dori sa Ma asculti. Dar ai renuntat si inchizand usa dupa Tine, ai plecat. Lacrimile tristetii Mele erau in ploaia de afara.
Dar totusi Eu te iubesc! In timpul zilei am incercat sa vorbesc cu tine prin norii albi, prin albastul cerului si prin linistea ierbii verzi. Ti-am soptit aceasta prin frunzele copacilor si ti-am spus-o bland prin splendoarea florilor. Am alergat catre tine, spunandu-ti: “Te iubesc!” in paraiasul de munte si in minunatul cantec al pasarilor.
Odata, uimit de frumusetea si gingasia florilor ai meditata la Creatorul lor, si Eu am crezut ca acum te vei hotara sa vorbesti cu Mine. Insa unn gand oarecare, se pare important pentru tine, ti-a abatut atentia.
Da probleme, si nu putine…. Insa Eu as putea sa te ajut in rezolvarea lor. Iti amintesti cand ai primit o veste trista? O, cum am doriut atunci sa-ti sterg lacrimile! Desi nu erai atent la Mine, ti-am trimis in dragostea Mea o adiere de vant calda si usoara, plina de miresmele naturii pentru a te mangaia in tristetea ta. Dar nici atunci nu te-ai gandit la Mine…
Seara, cand ai venit acasa, obosit dupa o zi plina de probleme, ai cinat in graba si ai pornit televizorul. Absorbit de emisiunile TV, nici nu ai observat cum s-a scurs timpul; am asteptat, sperand ca iti vei aminti de Mine. Ai mers la culcare si ultima Mea speranta de a vorbi cu tine s-a stins. Voiam atat de mult sa-ti daruiesc putere, mangaiere, intelegere…
Dragul meu, cand va mai incepe o zi, cand vei fi in tumultul ei, in amurg sau in orice clipa a ei, cand iti este greu, cand esti trist si singur – aminteste-ti de iubirea Mea fata de tine. Este o iubire mai adanca decat marea, mai inalta decat cerul si mai cuprinzatoare decat cele mai profunde nevoi ale inimii tale. Te iubesc cu o iubire vesnica, de aceea îti pastrez bunatatea Mea.Voi raspunde la intrebarile pe care de atatea ori le-ai gasit fara raspuns. Iti voi aduce linistea dupa care tanjesti de atata timp. Langa Mine vei gasi cu adevarat fericirea si vei afla pacea launtrica. Cheama-ma sit-ti voi raspunde, iti voi fi alaturi si te voi ajuta.
Eu te-am creat, te-am ales, te iubesc si te astept!
Al tau prieten care te iubeste,
ISUS HRISTOS.de la florinhelguta@yahoo.com

Tabitah spunea...

Esti unic... Din adâncul nimicul ui El a făcut splendori ce azi strălucesc în Templul umplut cu jertfe de bun miros, cu parfumul unic al fiecărei rugăciuni înălţate spre Altarul Sfânt al Creatorului Divin….

Din adâncul nimicului El te-a creat pe tine, copilul Lui preaiubit după care tânjeşte să găsească plăcere în faptele-ţi divine care ţi-au fost deja pregătite….

Dinainte de întemeierea lumii El te-a creat nu pentru că a trebuit ci pentru că aşa a vrut, pentru că a dorit ca tu să faci parte din împărăţia Lui cerească….

Ţi-a oferit o destinaţie călătoriei tale pe-acest pământ,o destinaţie divină…..CERUL, CASA TA ADEVĂRATĂ!

Te-a înzestrat cu talente miraculoase,cu daruri dumnezeieşti şi abia aşteaptă să le foloseşti pentru că sunt unice, sunt doar ale tale, si ţi-au fost date cu un scop,ţi-au fost date ca să ajuţi pe ceilalţi să-şi regăsească calea de pe care au plecat….

Ai fost întocmit Din Dragoste şi cu Blândeţe Divină, eşti INVESTIŢIA LUI şi eşti aşa de important pentru El….

TU EŞTI UNIC pentru că ţi-a fost dată o: U- Umblare divină….

TU EŞTI UNIC pentru că ai primit în dar: N - Nemurirea….

TU EŞTI UNIC pentru că ai primit de la El: I- Izbândă în luptele pământeşti…..

TU EŞTI UNIC pentru că L-ai primit pe: C- Cristos în viaţa ta şi asta te face cu adevărat UNIC

PORUMBELUL INVIAT spunea...

1 Petru 5-7...

"Când lumea te îmbie cu tulbure pahare
Când prietenii te cheamă la chefuri şi destrăbălare,
Când toţi în grabă-aleargă spre iadu-ntunecat
Tu stai şi te gândeşte la cerul minunat."si
ATUNCI CU SIGURANTÄ VEI FI BINECUVÄNTAT....

CÄTEVA LINK-URI FAINE...COPIAZÄTI-LE SI APOI DELECTEAZÄ-TE!

  • AI GRIJÄ GURÄ MICÄ CE VORBESTI...O CÄNTARE DE COPII DIN CARE PUTEM SÄ-NVÄTÄM CU TOTII:mici si mari http://www.youtube.com/watch?v=gLJD1erqgiU&feature=related
  • CELE MAI TARI PREDICI:Ivor Myers SCÄPAREA DIN GAURA NEAGRA si PAUL WASHER http://video.google.com/videoplay?docid=2235956615729304656#
  • AICI POTI SÄ-TI EXPRIMI PÄREREA,SÄ COLABOREZI SI SÄ TE INFORMEZI...http://parereataconteaza1.wordpress.com/
  • O PREDICÄ INTERESANTÄ DESPRE IMBRÄCÄMINTE: http://video.resursecrestine.ro/predici/51842/cum-va-imbracati-surorilor
  • CÄRTI DE CRESTERE SPIRITUALÄ: http://www.lampadaruldeaur.ro/node/65